Izložba mladih umjetnika sa konkursa ''VIDIM UMJETNIKA! SLUTIM BOLJE DRUŠTVO''

postavljeno 06-13-2022

U četvrtak 16 6. U 11 časova u Umjetničkom paviljonu ULUCG će biti otvorena izložba mladih umjetnika, učesnika u projektu ,,Vidim umjetnika! Slutim bolje društvo".
Autori su uspješno rangirani na Javnom konkursu za odabir likovnih rješenja koje je raspisalo ULUCG.
Odabir je podrazumijevao dvije selekcije:
1.            Selekciju I čini deset umjetnika kojima će biti producirana i predstavljena djela na fasadi Umjetničkog paviljona ULUCG u Podgorici i predstavljena lična umjetnička video promocija. Umjetnici iz ove selekcije će biti uključeni u rad panela pod nazivom „Položaj nezavisne kulture i njenih sudionika u Crnoj Gori – reset ili enter?“ na kojem će biti u mogućnosti da se izjasne i direktno utiču na svoj i položaj grupacije kojoj pripadaju. Selektovani umjetnici će ostvariti pravo na autorsku nadoknadu za svoje djelo.
2.            Selekcija II predstavlja širu selekciju umjetnika i njihovih djela, odabranih za grupnu izložbu u Umjetničkom paviljonu,
U četvrtak će pored zajedničke izložbe, biti predstavljeno prvo u nizu likovnih rješenja iz selekcije I, i to autora Stefana Todorovića. Radovi na fasadi Umjetničkog paviljona će se smjenjivati svakih 10 dana, zaključno sa 14. Septembrom ove godine, te će na ovaj način biti predstavljeno 10 mladih crnogorskih umjetnika.
Projekat ,,Vidim umjetnika! Slutim bolje društvo", koji realizuje Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore je podržan kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.
 

Back to Overview