Darko Đurišić
je rođen u Srbici 1927. godine. Pripada prvoj generaciji Umjetničke škole, gdje je učio i završio slikarstvo kod Lubarde, Milunovića, Kujačića i Lekovića. Nastavlja da studira na Likovnoj akademiji u Beogradu,  kod profesora Ljubice Sokić.
Po završetku studija radio je kao profesor u Školi umjetničkih zanata u Herceg Novom i područnom odeljenju Više pedagoške škole sa Cetinja, gimnazijama u Rožajuma i Baru, te Pedagoškoj akademiji pri Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Kasnije je radio kao kustos Zavičajnog muzeja, pa Galerije “Josip Bepo Benković” u Herceg Novom.
Samostalno je izlagao na Cetinju, Titogradu, Baru i Herceg Novom. Sa trojicom u Titogradu, a na jugoslovenskoj izložbi u Sarajevu. Sa ULUCG-om je izlagao u Titogradu, Beogradu, Cetinju, Baru, Ljubljana, Prištini, Kotoru,Nikšiću, Herceg Novom, Novom Sadu, Somboru, Subotici, i Zrenjaninu. 14 puta je izlagao na “Zimskom salonu” u Herceg Novom i Salonu “13. novembar” na Cetinju više puta. Izlagao na kolektivnim izložbama u: Barleti, Hamburgu, Štutgartu, Manhajmu, Oslu, Tunisu, Kairu, Aleksandriji, Nikoziji, Varni i Gracu.
Nagrada na Zimskom salonu za slikarstvo i otkupna nagrada na Zimskom salonu. Imao stipendiju iz Fonda “Moša Pijade” u Parizu.
Studijski boravci: Italija, Španija, Rusija i Grčka.
 
Samostalne izložbe:
Prva samostalna izložba 1946.u Domu sindikata, Petrovac na moru
1988. Hotel Tamaris
1995. Dom JNA, Herceg Novi
2006. Galerija “Spinnaker”, Herceg Novi

  • DSCN3138
  • DSCN3133
  • FSCN3070

- Udruženje Likovnih Umjetnika Crne Gore -